Briochetaart

Gebruik een aardenwerken, geribbelde ovenschaal om de taart in te maken. Vet de ovenschaal in met wat boter.

Bereidingswijze:

Snij het briochebrood in grove stukken en doe ze in een grote mengkom.

Voeg 150 g van de vruchten, de melk en eieren (even klutsen), 1 el suiker, kaneel en de blaadjes van de tijm toe en meng dit goed door elkaar.

Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal. Vul niet helemaal tot de rand, want de taart zal een beetje omhoog komen. Bak de taart zo'n 15 minuten.

Pureer de overige bosvruchten.

Klop voor de vruchtencrème de slagroom tot een lobbige dikte. Klop dan de mascarpone, suiker, vanillezaadjes en de 50 gram gepureerde vruchten tot een stijve massa.

Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Als de prikker schoon uit de taart komt, is deze klaar.

Maak met een lepel mooie muis van de vruchtencrème en leg deze op of naast de taart. Garneer met tijm voor de kleur.

Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

200 g briochebrood
200 g bosvruchten
50 ml slagroom
50 ml mascarpone
1 stokje verse vanille
4 eieren, 300 ml volle melk
1 tl kaneel, 1 el suiker
beetje suiker voor de slagroom
2 takjes verse tijm