Zachtgegaarde buikspek

Benodigdheden:
- Braadslee voor de buikspek
- Oven

Bereidingswijze:

We gaan de buikspek marineren met alle bovenstaande ingrediƫnten. Goed met de handen het mengsel erin wrijven. Eventueel ook met een prikker wat gaatjes erin prikken zodat het vocht er ook intrekt. Vervolgens met de vet kant naar boven in de braadslee leggen en het grove gedeelte van de marinade er bovenop leggen, zodat het zout wat vocht uit het spek/vet zuigt.

Na een heerlijke nacht in de donkere koeling gaan we het stuk af braden in de oven, die op een graad of 150 staat. Voor ongeveer drie kwartier is de buikspek in de oven. Zachtjes gaart de buikspek. We koelen deze terug zodat we er later allerlei dingen mee kunnen doen. Het is een uitstekende smaakmaker om bijvoorbeeld coquilles op te hemelen. Heerlijk als een zout/zoet element bij een gerecht.



Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

1 kilo buikspek (1 stuk)
250 ml Vieux
5 el bruine basterdsuiker
5 el grof zeezout