Chocoladesorbet

Benodigdheden: bolzeef, theedoek, 2 steelpannen, spatel, garde, eventueel ijsmachine

Bereidingswijze sorbet:
Warm 500 ml water, 200 gram suiker en cacaopoeder op totdat het kookt. Voeg de chocolade en chili toe. Indien je een ijsmachine hebt, laat deze dan een nacht in de vriezer liggen. Doe hier geleidelijk het mengsel in het laat het ongeveer 15 minuten draaien. Heeft u geen ijsmachine, stort het mengsel dan in een plastic bak, plaats deze in de vriezer en roer met een garde of spatel elk uur door het mengsel totdat het een goede ijsstructuur heeft.

Bereidingswijze hangop:
Doe de volle yoghurt in een schone theedoek en leg dit neer in een bolzeef. Leg dit vervolgens weer in een pan of kom. Laat dit een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de overgebleven yoghurt met het sap van de grapefruits, de schil, 80 gram suiker en het merg van de vanille

Bereidingswijze rood fruit:
Snijd het rode fruit in stukjes, schep een bolletje sorbet op een plat of diep bord en leg er een lepel hangop naast.

Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

200gr pure chocolade (70% of meer)
280gr suiker
75gr cacaopoeder
1 tl chilipoeder
1 pak volle yoghurt
2 grapefruits
1 vanillestokje
150gr rood fruit naar keuze