Gele paprika gazpacho (4p)

We beginnen een dag van tevoren met de mise en place. Leg een theedoek in een bolle zeef en doe hier de yoghurt in. Laat dit een dag zo staan, zodat er hangop ontstaat.

Bereidingswijze:

Begin ruim op tijd met het bereiden van de gazpacho, want als deze klaar is, moet hij nog een uurtje in de koelkast.

Snijdt de paprika's, het sjalotje, de knoflook en de rode peper in grove stukken. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan en voeg de grove stukken toe. Doe hier ook een beetje peper en zout bij. Fruit de ingrediƫnten aan en blus ze af met een scheut witte wijn.

Voeg nu een halve liter water met kippenbouillon en de suiker toe. Laat dit ongeveer 30 minuten pruttelen. Zorg dat de soep hoog op smaak is, want wanneer hij afkoelt zal de smaak minder sterk zijn.

Na het pruttelen maken we de soep zo fijn mogelijk met de staafmixer. Hierna drukken we hem met een lepel door een bolle zeef, zodat de soep nog gladder wordt. Laat de gazpacho nu een uurtje afkoelen in de koelkast.

Bak ondertussen de tijgergarnalen met wat peper en zout.

Schep de afgekoelde gazpacho in een diep bord en maak een mooie quanel van de hangop. Leg er per bord twee tijgergarnalen bovenop en wat basilicumblaadjes als garnering.

Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

4 gele paprika's
1 el suiker, 1 sjalotje
2 tenen knoflook
Halve rode peper
Snufje kippenbouillon
Scheutje witte wijn
250 ml volle yoghurt
8 mooie tijgergarnalen
Basilicum, peper en zout