Steak tartaar met balsamicodressing (4p)

Bereidingswijze:

Snijd de biefstuk in grove stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Hak ze fijn met het gehaktmolentje van de staafmixer of snijd ze met de hand zo fijn mogelijk. Breng de tartaar op smaak met zout en peper en de olijfolie.

Doe voor de dressing de balsamicoazijn, 1 tl mosterd, peper, zout, suiker en een kwart sjalot in een maatbeker. Zet een staafmixer erop en voeg heel langzaam 2 dl zonnebloemolie toe.

Serveer bij dit gerecht een bakje ketchup, mosterd, kappertjes, sjalotjes, tabasco en worcestersauce. Iedereen kan daar naar eigen smaak wat van toevoegen.

Leg wat rucola in het midden van een bord en schep hierop een kwart van de tartaar. Versier het bord met wat balsamicodressing en geef de bakjes met smaakmakers erbij.

Leg eventueel een halve eierschaal met de eidooier erin op de steak tartaar.

Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

200 g kogelbiefstuk
4 tl olijfolie, zakje rucola
1 dl balsamicoazijn, 1 el suiker
2 dl zonnebloemolie, ketchup
peper en zout, 1/2 sjalotje
tabasco, 1 tl mosterd
kappertjes, worcestersauce
4 kakelverse, rauwe eidooiers