Toblerone-parfait (8p)

Bereidingswijze:

Bedek het cakeblik met slagersfolie.

Smelt de toblerone au bain marie.

Klop de room tot yoghurt-dikte en zet deze koud in de koelkast. Zet een steelpan met water op het vuur. Doe het eigeel en de suiker in een kom en verwarm deze al kloppend boven de steelpan tot 70 graden. Zet een grote kom met ijswater klaar. Koel het mengsel dan direct weer tot kamertemperatuur, door hem te blijven kloppen boven de bak ijswater.

Voeg nu de room toe en meng deze met het eigeel en de suiker. Hierna voegen we de gesmolten tobelerone toe en de zaadjes van het vanillestokje. Stort het geheel in een cakeblik en zet dit voor minimaal 3 uur in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

In de tussentijd kunnen de pecannoten klaargemaakt worden. Doe de pecannoten in een ovenschaal en strooi hier de suiker overheen en een scheut whiskey. Zorg dat dit goed gemengd is. Dit gaat 5 tot 10 minuten de oven in, tot de pecannoten gekaramelliseerd zijn.

Serveer een plak van de toblerone-parfait met de pecannoten erop.

Heuvelring 118, 5038CL Tilburg • 013 - 590 62 68 • info@stsjaak.nl

Ingrediënten

500 ml room
250 gram eigeel
250 gram suiker
1 vanille stokje
4 repen Toblerone
300 gram pecannoten
100 gram bruine basterdsuiker
Scheutje whiskey